Gulvtæpper - Trægulve er bedre end tæpper!

Gulvtæpper – Trægulve er bedre end tæpper!Gulvtæpper – Trægulve er bedre end tæpper!

Gulvtæpper betragtes ofte som væg-til-væg tæpper, hvilket ikke altid tilfældet. Også løse tæpper benyttes og pynter rigtig godt på et trægulGulvtæpper - Trægulve er bedre end tæpper!v. Såfremt man har et smukt trægulv i boligen? Så er det synd og skab at gemme det under et tæppe. Træ og tekstil klæder hinanden og supplerer også godt i forhold til hjemmet øvrige elementer. Her tænker jeg på:

Gulvindretning
Boligindretning
Kunst
Farver på vægge
Møbel design
Arkitektur

Der findes tæpper på mange kontorgange, i privatboliger, og offentlige bygninger.

Gulvtæpper og trægulve klæder hinanden

Tæpper har været bruge i mange, mange år som eneste gulvbelægning, men det ses ofte, at der er træ nedenunder, enten i form af træplader men oftest som et regulært trægulv. Tæpperne fjernes og trægulve kommer frem!

Er der fordele ved tæpper i forhold til trægulve? eller omvendt?

Gulvtæpper har været brugt i mange år i danske boliger, og har været en praktisk foranstaltning til beskyttelse af gulvet. Tæpper fås i mange mønstre og farver, så man kunne tilpasse til det øvrige Er der fordele ved tæpper i forhold til trægulve? eller omvendt?interiør, husets arkitektur og farver. I Danmark er tæpper ikke “in” i disse år. Danskere er kendte for at indrette sig med gulve i træ i deres boliger i stedet for andre former for gulvbelægning, herunder:

Marmor
Beton
Klinker
Fliser
Linoleum
Vinyl
Natursten

og andet. Tager man for eksempel til England, som er et land vi ofte sammenligner os med, er gulvtæpperne mere populære end trægulve. Forklaringen er nok den, at man i England har en anden tradition, hvor folk fejlagtigt tror, at gulve i træ er yderst eksklusivt i forhold til tæpper og derfor ikke er muligt at anskaffe for almindelige mennesker. Heldigvis er det som sagt anderledes i Danmark, hvor næsten alle foretrækker at indrette sig med gulve af træ, fordi de ikke holder på snavs og støv som gulvtæpperne. Dermed mindre allergi.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *