Maling - Aalborg Gulvafhøvling

Maling

Fuldmaling af trægulve anvendes forholdsvis sjældent, eftersom udseendet af træ derved vil gå tabt. Træ er et fantastisk naturens materiale, som passer til ethvert hjem. Træ som gulvbelægning skaber velvære, hygge og varme. Dette billede vil dog blive væk ved overmaling. Det er bestemt ikke irrelevant hvorledes et parket males, så benyt til stadighed en rigtig håndværker til gulvmaling.

Hvorfor maling af parket og plankegulve?

Maling er en holdbar behandling som er fulddækkende. Derved kan strukturer og åretegninger ikke anes, til gengæld opnår man med maling en heldækkende ensfarvet overfladebehandling. Maling kan være en formidabel gulvmulighed til meget slidte trægulve, der ikke tåler en afhøvling eller gulvafslibning.

Typer af gulvmaling?

Der benyttes som oftest to forskellige typer gulvmaling, alkyd og epoxy. Begge typer maling er overordentlig slidstærke og anvendes ikke kun på parket, men også på betongulve i lagerhaller hvor der køre trucks.

Hvorfor gulvmaling?

Dersom et pankegulv eller parket er nyt eller nyafslebet, vil efterbehandling med maling være tåbelig. Fuldmaling benyttes på et såkaldt ‘problemgulv’ for at hemmeligholde skader, herunder halvblank, halvmat, højglans, silkemat, mat. Et malet gulv er let at vedligholde, smudsafvisende og rengøringvenlig.

Forarbejde inden malerarbejdet går igang

Det massive gulv skal være helt rent inden malingen påføres. Grundrengøring er dermed nødvendig, idet det mindste snavs, smuds, fedt eller støv vil skabe problemer.

Hvordan vedligeholdes og plejes et malet parketgulv?

Hvis malingen viser tegn på slid og brug, kan det genbehandles. Er malingen slidt igennem overfladen til rent træ, er det muligt at pletmale uden afslibning af hele overfladen. Pleje, rengøring og vedligeholdelse er let ligesom på et lakeret parket eller plankegulv. Ved gulvrengøring får du et rent trægulv let og hurtigt, hvilket naturligvis er elsket hos børnefamilier.

Er der farvemuligheder?

Gulvmaling udføres ofte i en hvidlig farve, men det er også muligt at tone malingen til en mørk tone. Et malet gulv kan også påmales kanter og border.

Tag kontakt til os for en snak om perspektiv for dit parketgulv.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *