Lud - Aalborg Gulvafhøvling

Lud

Lud og ludbehandling er en teknik som skaber et flot, lyst og naturligt look. Lud og ludbehandling beskytter ikke gulvet mod brug. Af den grund må der følgende anvises en uopslidelig gulvbehandling oven på ludbehandlingen, herunder hvid lak, hvidolie, hvid lud, sæbe, voks og almindelig lud, olie, lak. Vi bruger fabrikater som:

  • Faxe
  • TripTrap

Hvem udfører lud og ludbehandling?

Ludbehandling og lud bruges til undvige den hæslige gule grundfarve på lyse plankegulve samt parketgulve. Ludbehadnling er en kemi som modvirker træets oprindelige garvesyre og dermed hindrer gulning. Så modtager du et plankegulv eller parketgulv med den populære lyse kulør.

Hvilken gulvbehandling kan tilrådes sammen med lud?

Slibning og gulvbehandling af trægulve kan dermed give forskellig indvirkning afhængig af gulvtype, træets tilstand samt træsort. Især ludbehandlede plankegulve og parketgulve angiver forskellig patina beroende på mængden af træets garvesyre. Mørke træsorter kan ikke luddes og gøres lysere.

Gulvrengøring, gulvvedligeholdelse og gulvpleje?

Forudsat et gulv med lud ‘skrubbes’ så farven og ludden går tabt, vil hele planke og parketgulvet mellemslibes og gives en ny omgang. Daglig gulv rengøring er støvsugning og gulvvask udført efter behov. Her benyttes en færdigblandet ludsæbe, flydende sæbespåner eller sæbespåner der røres op i vand. Vask af trægulve i sæbespånevand er et gammeldags husråd, som vi med glæde viderebringer til vore kunder. Med sæbespåner fås den efterspurgte grå-hvidlige tone, der er hot nu.

Alternative gulvbehandlinger til natur lud og hvid lud?

Er du på udkig efter et lyst pankegulv eller parket i hjemmet, så kontakt dygtige gulvfolk. Vi tilbyder gulvvejledning, gulvinspiration og gulvrådgivning plus en god service, så du modtager den bedste effekt. Som gulvmand ved vi alt om parketgulve og plankegulve og vi lytter til dine krav og forventninger til det nyafslebne gulv, og oplyser dig om tørretid, sæbebehandling og vedligeholdelse. Alternative efterbehandlinger er hvid olie og hvid lak, som giver en nydelig, hvid tone. Vi anbefaler ikke gør-det-selv ludbehandling.

Pletter på ludbehandlede gulve?

Som anført må man ikke ‘skrubbe’ eller fjerne ludden i træet. Dersom der kommer pletter af rødvin, blod, te, kaffe eller andet på gulvfladen, er midlet at bruge en ‘pletfjerner’ til dette formål.

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *