Lak

Lak og lakbehandling anvendes til tillukning af gulvoverfladen så der skabes en solid og smuk gulvoverflade. Lakken forsegler gulvfladen på træet, hvilket giver en meget let gulvvask samt gulvvedligeholdelse.

Lak og laktyper?

Ofte bruges 2 lag vandbaseret lakering. Ønskes en betydelig ekstra holdbarhed kan 3 lag lakering eller en 2-komp gulvlak vælges. Lakering med boliglak holder snildt i mange år førend en stor gen-lakering er påkrævet. Skriv til os for mere info om lakering og laktyper.

Lakering og glans?

lakoverflade fås med forskellig glans efter ønske. Vi tilbyder højglans, halvblank, halvmat, mat, silkemat og ultramat. Blank gulvlak vælges ikke så ofte idag, mens mat lak er hot. Ifald man er usikker på om hvilken glans der ønskes? Så kig forbi en malerforretning eller byggemarked for gulvinspiration.

Lakbehandling af trægulv?

Der findes vandbaseret og syrehærdende boliglak. Syrehærdende boliglak er spritbaseret eller terpentinbaseret og derfor sundhedsskadelig (kræftfremkaldende). Således bruges kun vandbaseret lakoverflade idag, idet holdbarheden og slidstyrken overfor almindelig brug og slid er meget høj.

Er lak rengøringsvenlig?

Boliglak lukker og forsegler plankegulvet med en slags plastikoverflade, der er vedligeholdelsesfri. Jo flere lag lakoverflade der anvendes, des mere kraftfuld og lukket bliver overfladen. Vask og støvsugning er meget let på et lakeret gulv, idet lakoverflade er rengøringsvenlig, smudsafvisende samt let at vedligeholde.

Kan lakbehandling genbehandles?

En lakeret overflade kan gen lakeres, hvilket må gøres inden lakeringen gennemslides. Her udføres en finslibning, så der lakeres ovenpå den nuværende boliglak. Denne metode fjerner ikke ridser, hakker og misfarvninger, men har alene til sigte at forbedre gulvoverfladen.

Hvad er hvid lak?

En hel del kunder vælger hvidpigmentering. Hvid lak er oppe i tiden og kan tilrådes, forudsat der ønskes et lyst plankegulv med en hvidpigmenteret patina. Det er en populær løsning som talrige godt kan lide.

Anderledes behandlinger af parket?

Lud, olie, sæbe og gulvvoks er alle gode produkter til boliglak. En gulvbehandling må skræddersyes til det enkelte massive bræddegulv og passe til kundens drømme og krav.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *