Dørtrin - Aalborg Gulvafhøvling

Dørtrin

Dørtrin hedder også dørtærskler, fodspark, tærskler, fodtrin og bundkarm er et af de mest udsatte bygningselementer i boligen. De udsættes for slitage og spark i højere grad end hjemmets gulv. Afslibning af dørtrin tilbydes af os, et professionelt gulvfirma med stor viden og erfaring. Vi varetager alle typer opgaver indenfor gulvbranchen, herunder afslibning af dørtrin, trapper og gulve.

Hvordan får jeg billig afslibning af dørtrin?

Når du har gulve af træ, må ethvert gulvarbejde blive udført af os. Godt nok er vores spidskompetence gulvafhøvling, gulvafslibning og gulvbehandling, hvor vores ekspertiser og kompetencer virkelig skaber resultater. Dog spænder vore arbejdsområder vidt lige fra afslibning af dørtrin til slibning af parket og plankegulve og store gulvopgaver. Uanset hvilket gulvarbejde vi løser, kan du forvente at få en god og billig løsning med tilfredshedsgaranti.

løft din hjertenskær over dørtrinnet!

Det er en hedensk tradition at gommen bærer bruden over dørtrinnet umiddelbart efter brudefærden. Her bydes bruden velkommen i boligen for familiens fremtid umiddelbart efter vielsen.

Hvad forstås ved et dørtrin?

Placeringen af dørtrin er konstant den værst mulige og tilfører mange stød, slid og knubs. Det betyder, at materialet hyppigt er af en hård træsort, som kan holde til den store belastning og ubeskyttethed. Den hårdeste træsort vi har i Danmark er eg. Så dermed er de fleste dørtrin lavet i egetræ og eg. Som oftest vil hjemmets dørtrin få den samme overflade som de omkringliggende parket- eller plankegulve har. Dette skaber et smukt gulv og giver et rigtig flot slutresultet.

Bundstykke eller dørtærskel?

Et dørtrin har forskellige benævnelser, der jævnligt anvendes tilfældigt. Herunder:

  • Dørtærskel
  • Bundstykke
  • Fodtrin
  • Fodspark

Dørtrin er et lavstammet trin i døråbningen, der i bredde og længde passer med underkanten af døren. Det dæmper støj og har en isolerende effekt. Det giver en naturlig rumdeling, der kan være hensigtsmæssig ved rengøring, pleje og vedligeholdelse.

Hvorfor laves dørtrin i egetræ og eg?

Som nævnt tidligere, udsættes dørtrin for en forrykt stor byrde. Hvilket gør dem modtagelige og vil kræve ofte gulvslibning end gulve og en kraftig overfladebehandling. I mangfoldige tilfæde lakeres trinnene selvom parkegulvet får en anden efterbehandling som olie, sæbe, voks eller lud

Til hvad nytte er mange dørtrin runde?

Brug og slid og flere års belastning af bundstykker i bløde træsorter kan blive så slidt, at de udhules på midten. Dette er man vidne til overvejende ved bløde træsorter som fyr, gran og lærk der har været anvendt i mange generationer. Udhulede dørtrin kan normalt slibes plane, men vi ser normalt sager hvor en udskiftning er påkrævet.

Dørtrin er ofte en del af dørkarmen

Bundkarme, fodspark, dørtærskel og fodtrin er alle en del af selve karmen omkring døren. I visse nye moderne boliger har gulvene ingen dørtrin.

Fodspark eller fodtrin?

Ved at vælge trin i egetræ og eg, benyttes den hårdeste træsort vi har i Skandinavien og Danmark. Derved opnås et utrolig slidstærkt trin med fin holdbarhed og kvalitet.

Fagmand i afhøvling af dørtrin

Vi er mester i gulvslibning, efterbehandling samt afslibning af dørtrin, trappetrin, køkkenbordplader, trappersamt vindueskarme af træ. Kontakt os derfor gerne for en snak om dine trægulve, og få billig afslibning af dørtrin i dit hjem og bolig.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *